Βιολογικός Καθαρισμός Σαλονιών


Βιολογικός καθαρισμός σαλονιού αυτοκινήτου

Έρευνες έχουν δείξει ότι το εσωτερικό του αυτοκινήτου μαζεύει περισσότερα μικρόβια και απο τη τουαλέτα του σπιτιού μας. Συναθροίζοντας και το γεγονός ότι καθημερινά περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας μέσα σε αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο βιολογικός καθαρισμός της καμπίνας του.

Βακτήρια & Μικρόβια

Εαν ένας ιδιοκτήτης πλυντηρίου αυτοκινήτου γνώριζε για την ύπαρξη των βακτηριδίων στα οχήματα , τότε μπορεί να αναθεωρούσε την απόφασή του να ανοίξει την επιχείρηση. Ή αν ήταν γνώστες για τους κινδύνους των μικροβίων αυτών θα μπορούσαν να βγαλούν πολλά περισσότερα χρήματα με έναν πολύ απλό τρόπο , εξηγώντας στον πελάτη γιατί θα πρέπει να έχει το όχημά του καθαρά τακτικά.

Έλεγχος για τα βακτήρια και μούχλα

Πρόσφατα οι γιατροί Charles P. Gerba και Shen L. Maxwell ξεκίνησαν ένα πείραμα , προσπαθώντας να παρακολουθήσουν την παρουσία βακτηρίων και μούχλας σε οχήματα. Στα πειράματα συμμετείχαν 100 οχήματα στις πολιτείες του Ιλλινόις , Αριζόνα , Φλόριντα , Καλιφόρνια και την Ουάσινγκτον , ώστε να υπάρχουν διάφορες κλιματολογικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα των ΗΠΑ.


Η μελέτη εξέτασε διάφορες μεταβλητές όπως :

• Γεωγραφική περιοχή της χώρας.
• Διαφορετικές περιοχές στο εσωτερικό του οχήματος
• Τύπος του οχήματος
• Αν υπήρχαν παιδιά στο όχημα
• Παντρεμένοι ή ελεύθεροι οδηγοί
• Το φύλο του οδηγού

Οι επιστήμονες συνέλλεξαν τέσσερεις ίντσες δείγματα από 11 μέρη του οχήματος και τα συσκεύασαν , αποστειρωμένα στον πάγο για να σταλούν μέσω ταχυμεταφοράς σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Αριζόνας.

Τα μέρη του εσωτερικού του αυτοκινήτου που εξετάστηκαν ήταν :

• Τιμόνι
• Ραδιόφωνο
• Ταμπλό
• Πόμολο της πόρτας
• Κάθισμα
• Λεβιέ ταχυτήτων
• Κάθισμα αυτοκινήτου για παιδιά
• Διακόπτης παραθύρου
• Θήκη για ποτήρι
• Ζώνες ασφαλείας
• Λεκέδες από φαγητό

Τα πιο βρώμικα μέρη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου

Το ραδιόφωνο είχε το ελάχιστο ποσό βακτηριδίων/μικροβίων . Όπως αναμενόταν το μεγαλύτερο αριθμό βακτηρίων είχαν τα υπολείμματα των φαγητών. Το ταμπλό είχε το δεύτερο ψηλότερο αριθμό βακτηρίων. Αυτό οφειλόταν στην κίνηση του αέρα πάνω από το ταμπλό . Αέρας αντλείται μέσα από το ταμπλό και τα βακτηρίδια μπορούν να προσγειώνονται στο ταμπλό , όπως ο αέρας αντλείται στο σύστημα κυκλοφορίας του αέρα.

Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι το ταμπλό είναι το θερμότερο σημείο στο αυτοκίνητο , αφού το ηλιακό φως πέφτει στο ταμπλό το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Το βακτήριο, S aureus βρέθηκε στο τιμόνι πιο συχνά από ότι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή εντός του οχήματος. Αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι το τιμόνι είναι σε επαφή με τα χέρια, περισσότερο από κάθε άλλο εσωτερικό χώρο.

Ποιά ήταν τα αποτελέσματα;
Ποιός είχε το πιο << βρώμικο >> αυτοκίνητο;

Τα αποτελέσματα των δοκιμών αποκάλυψαν ότι μια γυναίκα στη Φλόριντα είχε το αυτοκίνητο με τα πιο πολλά μικρόβια , ενώ ένας άνδρας απο την Αριζόνα είχε το πιο << καθαρό >>. Η έρευνα επίσης αποκάλυψε ότι οι παντρεμένοι και οι γυναίκες έχουν τα αυτοκίνητα με τα περισσότερα βακτηρίδια / μικρόβια , ενώ οι ελεύθεροι και οι άνδρες έχουν τα πιο καθαρά αυτοκίνητα.

Αριθμός βακτηριδίων σε διάφορους τύπους οχημάτων

Περισσότερα βακτήρια βρέθηκαν σε φορτηγά και τα SUV σε σχέση με τα επιβατικά αυτοκίνητα , η οποία οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των ατόμων που οδηγούν τα μεγαλύτερα οχήματα , αλλά και την παρουσία των παιδιών στα μεγαλύτερα οχήματα. Όπως ήταν αναμενόμενο , αύξηση του αριθμού των βακτηρίων βρέθηκε σε αυτά τα αυτοκίνητα που μεταφέρονται παιδιά σε τακτική βάση

Μικρόβια , βακτήρια , σκόνη και παθογόνες ουσίες βρίσκονται εγκατεστημένα σε σημεία που ένα απλό καθάρισμα δεν αρκεί. Για καθαριότητα σε βάθος καθώς και για τη διατήρηση της λάμψης και της ζωντάνιας του οχήματός σας κρίνεται απαραίτητο να μας επισκεφθείτε. Με το βιολογικό καθαρισμό , το αυτοκίνητο θα δείχνει σα καινούριο. Το σαλόνι θα απαλλαγεί απο κάθε οσμή και κάθε επιβλαβή ουσία ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του οχήματος σας. Ταπετσαρίες , ουρανός , μοκέτες και πλαστικά μέρη θα επανέλθουν στην αρχική τους λάμψη δίνοντας ταυτόχρονα στο όχημά σας μια αίσθηση φρεσκάδας και υγιεινού περιβάλλοντος.

Η εμπειρία μας σε συνδυασμό με τη χρήση υλικών κορυφαίων εταιριών της αγοράς σας εγγυάται ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Το κόστος του μικρό συγκριτικά με το αποτέλεσμα. Με μόνο απο 60 ευρώ μπορείτε πλέον να δώσετε στο όχημά σας τη καθαριότητα που του αρμόζει.