Εισαγωγή

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Όπως ελάχιστοι γνωρίζουν, η πρώτη χρήση αντηλιακών μεμβρανών χρονολογείται τη δεκαετία του ’60. Η δημιουργία τους οφείλεται στην ανάγκη κάλυψης δύο βασικών προβλημάτων:

1. Την αύξηση της ανθεκτικότητας των τζαμιών
2. Τη παύση της υπερθέρμανσης εσωτερικών χώρων

Για το λόγο αυτό και οι πρώτες εφαρμογές έγιναν σε ουρανοξύστες και λεωφορεία. Οι κύριοι κατασκευαστές αντηλιακών μεμβρανών είναι Αμερικάνικες εταιρίες. Στη πραγματικότητα υπάρχουν ακόμα και μέχρι σήμερα μόνο δύο αμερικάνικες εταιρίες που παράγουν τη πρώτη ύλη δηλαδή τη βασική μεμβράνη. Στη συνέχεια έρχονται οι διάφορες εταιρίες εφαρμόζοντας τη δική τους τεχνολογία και τεχνογνωσία η κάθε μία, προσθέτοντας το χρώμα και την αυτοκόλλητη μεμβράνη καταλήγουν στο σημερινό αποτέλεσμα.

Η εκτίναξη στο χώρο των μεμβρανών (αντηλιακών και προστασίας) έγινε τη δεκαετία του ’80 κυρίως στα Ι.Χ αυτοκίνητα αλλά και γενικότερα οπουδήποτε υπήρχε ανάγκη κάλυψης υάλινης επιφάνειας π.χ κτίρια, σκάφη κ.α. Χάρη στην ειδική τεχνολογία τους οι μεμβράνες της παρέχουν ασφάλεια σε περίπτωση θραύσης του κρυστάλλου, αντηλιακή προστασία, ενώ συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης εξοικονομώντας ενέργεια.

Οι μεμβράνες κρυστάλλων συνήθως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

1. Αντηλιακές Μεμβράνες
2. Μεμβράνες Ασφαλείας


1. Aντηλιακές μεμβράνες


Οι αντηλιακές μεμβράνες αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία μειώνοντας τη θερμότητα (ζέστη) που περνάει μέσα από τα τζάμια του αυτοκινήτου. Με τη χρήση αντηλιακών μεμβρανών το εσωτερικό του αυτοκινήτου παραμένει δροσερό ακόμα και αν το όχημα είναι παρκαρισμένο για ώρες στον ήλιο . Οι αντηλιακές μεμβράνες δεν είναι πολυτέλεια πλέον αλλά απαραίτητο αξεσουάρ του αυτοκινήτου.
Τέλος το σύστημα κλιματισμού αποδίδει καλύτερα επαναφέροντας ταχύτερα την επιθυμητή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να μειώνεται μέχρι και η κατανάλωση καυσίμου.
Οι βασικές ιδιότητες των αντηλιακών μεμβρανών είναι οι εξής:

1. SER Solar Heat Reduction / Μείωση ηλιακής ενέργειας
2. UV UV (Ultraviolet) Reduction / Μείωση Υπεριώδους Ακτινοβολίας
3. VLT Visible Light Transmission / Διαπερατότητα ορατού φωτός
4. VLR Visible Light Reflexion / Αντανάκλαση ορατού φωτός<
/br>

Η διαθέτει μια μεγάλη γκάμα Αντηλιακών Μεμβρανών. Μάλιστα η τεχνολογία της έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε ακόμα και διάφανες μεμβράνες να προσφέρουν εξαιρετική προστασία από τον ήλιο. Ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε την πλέον κατάλληλη μεμβράνη που σχεδιάστηκε για εσάς σύμφωνα με τα πιο σημαντικά κριτήρια.
Η απόδοση των αντηλιακών μεμβρανών είναι αποτέλεσμα τριών βασικών κριτηρίων:

1. Το επίπεδο του μεταδιδόμενου ορατού φωτός (Σκίαση)
2. Το επίπεδο μείωσης της θερμότητας(Άνεση/Απόρριψη Θερμότητας)
3. Το επίπεδο της αντανάκλασης του εξωτερικού φωτός (Ανακλαστικότητα)

Επίσης υπάρχουν τρία βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά:

1. Επίπεδο λήψης ασύρματων σημάτων ( για κινητά τηλέφωνα, GPS κ.λ.π)
2. Εγγύηση και διάρκεια ζωής
3. Επίπεδο μείωσης της αντηλιάς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντηλιακές μεμβράνες της είναι πιστοποιημένες από το Skin Cancer Foundation για την αποτελεσματικότητά τους στη προστασία από το καρκίνο του δέρματος .

2. Μεμβράνες ασφαλείας


Οι νέες συνδυαστικές μεμβράνες Scotchshield ™ ™, σχεδιάστηκαν προκειμένου να τοποθετούνται σε τζάμια αυτοκινήτου και να λειτουργούν αποτελεσματικά τόσο στην αντανάκλαση της θερμότητας όσο και στην ασφάλεια & προστασία. Είναι δηλαδή ο ιδανικός συνδυασμός δύο χαρακτηριστικών σε ένα καινοτόμο προϊόν που θα διώξει αποτελεσματικά την ζέστη, ενώ παράλληλα θα επιβραδύνει τον επίδοξο κλέφτη συγκρατώντας σταθερά τα θραύσματα του τζαμιού. Αυτός ο νέος ο τύπος συνδυαστικής μεμβράνης έχει περάσει από επαναλαμβανόμενα τεστ κρούσης και θραύσης, προκειμένου να παρέχει προσωπική προστασία και ασφάλεια της ιδιοκτησίας. Είναι η ιδανική επιλογή διότι αποτελεί έναν ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα στο φαινόμενο της ξαφνικής θραύσης και κλοπής από διερχόμενους επίδοξους κλέφτες.
Η καινούργια σειρά μεμβρανών Scotchshield Automotive Security Films προσφέρει ανώτερες επιδόσεις σε σύγκριση με άλλες μεμβράνες που διατίθενται στην αγορά:

  • Μειώνουν την ηλιακή ακτινοβολία κατά 41%, αποτρέποντας τη δημιουργία θερμότητας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου 
  • Απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, και έτσι προστατεύουν τους επιβάτες από τις βλαβερές συνέπειες του ηλίου 
  • Μειώνουν αισθητά την αντηλιά, κάνοντας την οδήγηση πιο ξεκούραστη και πιο άνετη 
  • Μειώνουν έως και 95% την ορατότητα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, προστατεύοντας τα πολύτιμα αντικείμενά σας
  • Αντικλεπτική προστασία: Κρατούν τα θραύσματα γυαλιού στη θέση τους σε περίπτωση που κάποιος σπάσει το τζάμι
  • Σε περίπτωση ατυχήματος, συγκρατούν τα θραύσματα των τζαμιών, αποφεύγοντας τραυματισμούς των επιβατών, αλλά και το σκόρπισμα των γυαλιών
  • Δεν περιέχουν μέταλλο με αποτέλεσμα να μην προκαλεί παρεμβολές σε GPS, GPRS, navigator, radio, TV, κινητή τηλεφωνία, συναγερμούς, κ.α.
  • Διατηρούν τον χώρο πιο δροσερό, αυξάνοντας την απόδοση του κλιματιστικού σας, και εξοικονομώντας καύσιμα

Οι νέες συνδυαστικές μεμβράνες αυτοκινήτων Scotchshield ™ από την ™ παρέχουν αυξημένη προστασία της ιδιωτικής ζωής και των πολύτιμων αντικειμένων σας καθώς αποτρέπουν τα αδιάκριτα βλέμματα να έχουν οπτική πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Οι μεμβράνες είναι διαθέσιμες σε 5 επίπεδα σκουρότητας, με την πιο σκούρα να μπλοκάρει έως και 95% του ορατού φωτός."


Μεμβράνη Ασφαλείας Αυτοκινήτου ™ Scotchshield™

Μείνε δροσερός

Η Μεμβράνη Ασφαλείας Αυτοκινήτου Scotchshield παρέχει προστασία από την θερμότητα του ήλιου και τις υπεριώδεις ακτίνες. Η Μεμβράνη Ασφαλείας Αυτοκινήτου Scotchshield αποτρέπει εως και 41% της συνολικής ηλιακής ενέργειας που εισέρχεται από τα παράθυρά σου, παρέχοντας «επίδραση δροσιάς» με πολλούς τρόπους.

Αύξησε την ιδιωτικότητά σου

Η Μεμβράνη Ασφαλείας Αυτοκινήτου Scotchshield παρέχει ιδιωτικότητα για σένα και τα πολύτιμα αντικείμενά σου σκιάζοντας τα παράθυρά σου από τον ήλιο και τα αδιάκριτα βλέμματα. Η Μεμβράνη Ασφαλείας Αυτοκινήτου Scotchshield διατίθεται σε σκούρα επίπεδα που μπορούν να μπλοκάρουν έως 95% της ορατότητας από έξω.

Ασφάλεια

Η Μεμβράνη Ασφαλείας Αυτοκινήτου Scotchshield παρέχει ατομική ασφάλεια και ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων συγκρατώντας τα θραύσματα τζαμιού όταν ραγίσει αυξάνοντας τον χρόνο και αριθμό προσπαθειών που χρειάζεται ένας κλέφτης για να εισβάλει στο όχημά σας παρέχοντας μια σημαντική αποτροπή για έναν έναν κλέφτη που σπάει και αρπάζει.

Μείνε συνδεδεμένος

Η Μεμβράνη Ασφαλείας Αυτοκινήτου Scotchshield είναι μη επιμεταλλωμένη. Το αποτέλεσμα είναι μια μεμβράνη που μπορείς να διατηρήσεις για χρόνια που δεν θα κάνει παρεμβολές στο σήμα του κινητού σου τηλεφώνου, στο GPS και στο δορυφορικό ραδιόφωνο. Αυτό μειώνει τον εκνευρισμό λόγω απώλειας σήματος εξαιτίας επιμεταλλωμένης ή υβριδικής μεμβράνης .

Ανώτερη προστασία από UV

Εμποδίζοντας εως και 99% των υπεριώδους ακτινοβολίας, η Μεμβράνη Ασφαλείας Αυτοκινήτου Scotchshield παρέχει έναν συνολικό Ηλιακό Παράγοντα Προστασίας (SPF) εως 1000. Αυτό βοηθά να παρέχεται στους επιβάτες του οχήματος σημαντική προστασία από τους κινδύνους των ακτίνων UV του ήλιου.

Μειώνει την αντηλιά

Η Μεμβράνη Ασφαλείας Αυτοκινήτου Scotchshield μειώνει την αντηλιά από το εκτυφλωτικό φως του ήλιου επιτρέποντας στον οδηγό να έχει καλύτερη ορατότητα και να συγκεντρώνεται περισσότερο στην οδήγηση. Η Μεμβράνη Ασφαλείας Αυτοκινήτου Scotchshield είναι διαθέσιμη σε μια ποικιλία από αποχρώσεις για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας, επιτρέποντάς 5% έως 50% του ορατού φωτός στο όχημά σας

Η διαφορά της

Η βελτίωση της άνεσης προστατεύοντας το εσωτερικό του οχήματος και τους επιβάτες είναι το σήμα κατατεθέν της Μεμβράνης Ασφαλείας Αυτοκινήτου . Η εταιρία εφεύρε τις μεμβράνες ασφαλείας το 1966 και τα καινοτόμα προϊόντα μας μεμβρανών παραθύρων παρέχουν προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου για περισσότερο από 40 χρόνια

Η Μεμβράνη Ασφαλείας Αυτοκινήτου Scotchshield έχει υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμασίες για να επιβεβαιωθεί ότι θα συγκρατήσει το παράθυρό σας και θα επιβραδύνει έναν κλέφτη που προσπαθεί να εισέλθει στο όχημά σας.